30 juli 2009

Natt på platt underlag

Frk Lugn och alla tre prinsessorna styrde söderut på en liten minisemester. Nånstana vid Vättern skulle vi stanna till. Motala var första stoppet med lunch vid hamnen. I Vadstena kollade vi på alla turister och fikade. Sen var frågan var vi skulle tälta. Tre alternativ fanns och vi valde Varamobadet i mitten. Efter tältresning ville stora och lilla h bada. De badade utan minsta hutter i det kylslagna vattnet. Vi stora satt på bryggan och kastade suktande blickar mot strandserveringarnas uteplatser. Det såg rätt nice ut att sitta med en drink i solskenet.

En spartansk men god middag utanför tältet intogs och paltkoman slog till. Läggning ovanligt tidigt för alla. Det märks att det snart är augusti, det mörknar snabbt. Packningen hade gått i rekordfart så det fattades både det ena och det andra i utrustningsväg.

Vaknande femtielva gånger på natten av att lilla h viftade runt. Nångång på morgonkulan har kronprinsessan övergett sin punkterade luftmadrass och knycklat ihop sig i bilen. Vaknade till slut av regn på tältduken. Efter frukost hade det slutat så vi kunde slå ihop tältet torrt.

Det blev en sväng förbi Brunneby musteri och Handelsboden i Linköping innan vi styrde hemåt. Ett stopp vid Cloetta med lite syskontjafs om antalet kexchoklad hanns också med.

Nu väntar en natt i sköna sängen innan hojen packas med tält för en sväng mot Karlskoga med lite mer vuxenprägel på aktiviteterna. Det är ju helg så då får man använda lyxmadrassen,

1 kommentar:

Eddie sa...

Låter ändå som en trevlig tur med tjejerna.