Strömmingen kallade på mig i kylen. Det vore synd att låta färsk fisk ligga och bli förstörd så jag gav mig ikast med att göra en strömmingslåda på kvällskvisten. Min blogg börjar bli allt mer en matblogg. Vadan detta?
Jo, jag har utmanat mig själv att en gång i veckan laga en maträtt jag aldrig tidigare lagat. Det här blev rätt nr tre. Utmaningen ska pågå fram till sommaren, sen hoppas jag att det blir en vana att gå utanför de gamla vanliga hjulspåren i köket. Tidigare har jag kokat ihop Borsjtj och kålpudding, med gott resultat. Grannen L var lyrisk över den ryska soppan som den gamla kommunist hon är och barnen åt kålpudding med god aptit. Målet är att vi ska att äta mer varierat, de dagar det finns lite mer tid så måste ju inte middagen bestå av de gamla vanliga standardrätterna.
Superfina strömmingsfiléer för 29 kr kilot lockade mig att ge mig på en ytterligare en ny rätt denna vecka. Jag fyllde med hackat ägg, dill och kaviar och det blev kalasgott. De där rackarns små benen är lite störiga men det gäller att inte tänka för mycket på dem. Strömmingslåda var mycket smidigare än att steka strömming. Mindre osigt också. Skjuts in i ugnen så sköter det sig själv.
Nu har jag en vecka på mig att komma på någon ny oprövad maträtt. Tips mottages tacksamt.
2 kommentarer:
Varför inte en dallrande braxaladåb?
Hmm, låter aningen alternativt. Braxaladåb, det låter som något Effie i serietidningen Ernie skulle kunna laga till.
Skicka en kommentar